Potęga pożywienia – Jesteśmy tym co jemy

 

Potęga Pożywienia – jesteśmy tym co jemylogo whlf color - Potęga pożywienia - Jesteśmy tym co jemy

Czy wiesz, czym tak naprawdę jest zdrowe odżywianie?
Że to coś więcej niż warzywa i piramida produktów…
Chcesz poznać, czym ta sztuka jest naprawdę?
Zapraszamy na konferencję!

Potęga pożywienia

Jeśli chcesz wiedzieć:

W jaki sposób zmiany w naszym sposobie odżywiania i stylu życia wpłynęły na podłoże chorób przewlekłych i nowotworowych?

Czy homeostaza – równowaga kwasowo-zasadowa jest warunkiem powrotu do dobrego zdrowia?

W jakim stopniu styl życia, nasze emocje i psychika wpływają na rozwój różnych chorób ?

Czym jest właściwe odżywianie? Jak mamy to rozumieć? W jaki sposób możemy wprowadzić zmiany na talerzu?

Czym jest energia pożywienia? Dlaczego jesteśmy coraz słabsi?

 

Potęga pożywienia

Wiele produktów, które spożywamy na co dzień zawiera substancje szkodliwe dla zdrowia. Związki te potrafią uzależniać jak narkotyki. Producenci żywności wysoko-przetworzonej wiedzą o nich wszystko i wykorzystują tę wiedzę przeciwko nam. Manipulują składnikami produktów spożywczych w taki sposób, by pobudzać apetyt i nakręcać spiralę sprzedaży.

Jeśli mimo szczerej i wręcz ogromnej motywacji do zmiany diety, sen z powiek spędza Ci równie szczera miłość do fast foodów, podpowiemy Ci w jaki sposób zamienić ulubione niezdrowe przekąski na ich zdrowsze wersje. Na konferencji „Potęga pożywienia” dowiesz się jak wielkie znaczenia ma dieta. Usłyszysz jakie proste elementy wystarczy wymienić, by lepiej zaopatrzyć swój organizm we właściwe składniki odżywcze. Dowiesz się jakie warzywa, zioła czy owoce mogą zastąpić skutecznie inne powszechne elementy codziennych posiłków.

Jeśli zrozumiemy czym są i jak działają na nas niektóre składniki pożywienia, łatwiej będzie nam pohamować pokusę zjedzenia czegoś co nam szkodzi.

 

Bożena SchleicherPrelegent:

Bożena Schleicher – absolwentka Międzynarodowego Instytutu Makrobiotycznego w Kiental w Szwajcarii. Specjalistka w zakresie nauki o żywieniu, która opracowała nowatorski sposób łączenia w praktyce zasad makrobiotyki i medycyny chińskiej z terapią odkwaszania organizmu dr Renate Collier. Jest również dyplomowanym zielarzem TMC /Tradycyjna Medycyna Chińska/.

 

Rozpoczęcie o godzinie 17.45 w czwartek 22 listopada 2018 roku.
Konferencja „Potęga pożywienia” odbędzie się w Radomiu przy ul. Warzywnej 23 

zyje swiadomie kampania spoleczna logo lg 1 color hi pl - Potęga pożywienia - Jesteśmy tym co jemy

Jeżeli zainteresował Cię temat prelekcji; Jeżeli idea Fundacji WHLF i Kampanii „Żyj Świadomie” Cię zainteresowała, jeżeli chcesz zadbać o swoje zdrowie i poprawić jakość swojego życia – zapraszamy Cię do wzięcia udziału w tej konferencji, a także w kolejnych, jakie będą się odbywać.  Chcemy prelekcje w ramach kampanii organizować cyklicznie, tak by mieszkańcy Radomia i okolic mieli dostęp do dobrej wiedzy o zdrowym stylu życia i codziennej profilaktyce. Uczestnicząc w konferencjach wspierasz statutową działalność naszej Fundacji  i realizowanie Kampanii Społecznej „Żyj Świadomie”nabywając cegiełkę o symbolicznej wartości 20 złotych.

Więcej informacji można uzyskać kontaktując się z partnerem Fundacji i regionalnym organizatorem Kampanii „Żyj Świadomie”w Regionie Radom – Markiem Gierszewskim;
telefon +48 502 02 89 89 
lub mail: marek.gierszewski@whlf.eu
Zapraszamy na nasza witrynę internetową, gdzie znajdziecie więcej informacji o tematach konferencji i o prelegentach, o terminach i miejscach odbywania się prelekcji. Nasze konferencje odbywają się w wielu miastach w Polsce i nie tylko. Będzie nam bardzo miło, jeżeli polecisz nasze konferencje rodzinie, przyjaciołom i znajomym w innych miastach, w jakich się odbywają.

Dodaj komentarz